Palmiers & Pelegrina

blogSaída de campo – sinónimo de hora de almoço de partilha (de bens comestíveis mas, acima de tudo, de disparates!).

Field trip –  synonymous of sharing lunch (of edible goods but, above all, of nonsense!).

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Vista geral sobre Pelegrina, com o seu castelinho (e todo um debate utópico sobre comprá-lo, restaurá-lo e transformá-lo num albergue para Geólogos… enfim…).

Overview of Pelegrina, with its little castle (and a whole utopian debate on buy it, restore it and turn it into a hostel for Geologists … anyway …).

columnares

Já vos disse que adoro equinodermes fósseis?? Ah ah entre outras coisas, as plaquinhas colunares são lindas lindas lindas (e neste caso, iguais às do Jurássico de Peniche!).

Did I already told you that I love fossil echinoderms?? Ah ah among other things, the columnar plates are beautiful beautiful beautiful (and in this case, the same as the Jurassic of Peniche!).

pliegue

Bem, vamos lá falar de coisas importantes – fazer palmiers é a coisa mais fácil deste mundo – desde que tenham previamente comprada uma placa de massa folhada (caso contrário por favor contactem-me, quero muito aprender a fazer massa folhada do zero!). Neste caso, comecei uma semana antes por juntar num frasco açúcar, 2 estrelas de anis e 2 paus de canela – fechem bem o frasco, agitem-no e voltem a agitar duas vezes por dia. No dia em que decidirem fazer os palmiers, estendam a massa e cubram-na com o açúcar; enrolem simetricamente as duas pontas e cortem em fatias com cerca de 1/2mm (vejam este video e, já agora, receita maravilhosa da Rosa do Be Nice, Make a Cake). Levem ao forno (200ºC) cerca de 15min ou até estarem dourados. Partilhem com os vossos amigos!

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 Well, let’s talk about important things – make palmiers is the easiest thing in the world – previously buy a puff pastry board (otherwise please contact me, I really want to learn how to make puff pastry from scratch!). In this case, I started a week before by joining a sugar jar, 2 star anise and 2 cinnamon sticks – well close the bottle, shake it and return to shake it twice a day. The day you decide to do the palmiers, extend the dough and cover it with sugar; symmetrically curling both ends and cut into slices about 1 / 2mm (see this video and, by the way, read this wonderful recipe by Rosa, from Be Nice, Make a Cake). Take it to the heaven (200ºC) about 15min or until it’s golden. Share with your friends!

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